پژو پارس با نام پرشیا در سال ۱۳۷۹ وارد کشور شد. این سدان محبوب بر اساس پلتفرم پژو ۴۰۵ ساخته شده و به دلایل مختلف تاکنون محبوبیت خود را حفظ کرده است. پس از خدمترسانی ۲۳ ساله، ایرانخودرو بالاخره از توقف تولید این محصول خبر داد.
به گزارش "ایلیا آنلاین" به نقل از خودروبانک، پژو پارس که در ابتدا با نام پرشیا در بازار ایران تولید می شد، در واقع خودرویی بر پایه پلتفرم پژو ۴۰۵ است که طراحی ظاهری آن از پژو ۴۰۶ الهام گرفته شده بود. اکنون پس از گذشته ۲۳ سال از تولید این خودرو (از سال ۱۳۷۹ تا ۱۴۰۲)، این سدان محبوب به علت عدم کسب استانداردهای ایمنی جدید از خط تولید ایران خودرو کنار گذاشته شد.
سال گذشته بود که با اضافه شدن و در واقع بازگشت چند استاندارد جدید، تعداد استانداردهای خودرویی به ۸۵ رسید. سازمان ملی استاندارد رعایت استانداردهای ۸۵گانه را امری ضروری برای ارتقای کیفیت و ایمنی خودروها قلمداد کرد و به تولیدکنندگان فرصت داد تا استانداردهای اجباری را روی محصولات خود پیاده کنند. استانداردهای جدید شامل چراغ های دیلایت، اتولایت، پوزیشن لایت، سیستم پایش باد لاستیک ها، نشانگر تعویض دنده، سیستم کنترل پایداری، سیستم ترمز اضطراری پیشرفته یا ترمز کمکی، سیستم هشدار انحراف از مسیر، حفاظت از عابر پیاده و استحکام کابین می شوند که در ماه های اخیر شاهد اعمال آن ها در محصولات مختلف خودروسازان بوده ایم. با این حال، برخی خودروهای قدیمی قادر به پیروی از تجهیزات جدید نیستند و پرشیای ۲۳ ساله یکی از آن ها است.
علت توقف تولید پارس ( پرشیا دوست داشتنی)
پژو پارس به دلیل عدم امکان رعایت استانداردهای ۸۵گانه از خط تولید خارج شده است. ایران خودرو تلاش بسیاری کرد تا با افزودن تجهیزاتی همچون چراغ های دیلایت و سیستم پایش باد لاستیک ها رضایت سازمان ملی استاندارد برای صدور جواز تولید را جلب کند. با این وجود امکانات اضافه تأثیر چندانی در ایمنی ماشین نداشتند و اواخر دی ماه بود که به دستور رئیس سازمان استاندارد مبنی بر جواز تولید پارس تا نیمه اسفندماه، زمزمه های توقف تولید پرشیا رنگ و بوی واقعی به خود گرفت.
طرح تبدیل پارس با سورن و پژو ۲۰۷ با تسهیلات ۱۰۰ میلیونی
به دنبال توقف تولید پارس، وعده فروش این خودرو به مشتریان به طرح جایگزینی تبدیل شد. چند روز پیش بود که ایران خودرو با خبر توقف تولید پارس، طرح تبدیل این خودرو با سورن و پژو ۲۰۷ با تسهیلات ۱۰۰ میلیونی را برگزار کرد. طبق اعلامیه این شرکت، تولید پارس در سال ۱۴۰۳ به سبب عدم توانایی در رعایت استانداردهای ۸۵ گانه تنها در صورتی ادامه پیدا می کند که تأییدیه های لازم از سوی سازمان ملی استاندارد صادر شود.
دیدگاه خود را بنویسید