پس از مراسم افتتاح خط تولید پیشرانه ME16 در مگا موتور و رونمایی از کادیلا و شاهین پلاس، مدیران ارشد سایپا و وزارت صمت به مرکز تحقیقات این شرکت رفتند و نمونه اولیه پاژ برای سید رضا فاطمی امین رونمایی شد.



به گزارش " ایلیا آنلاین" به نقل از  پایگاه خبری اسب بخار، در ویدیوی جدیدی که در صفحه اینستاگرام سایپا منتشر شده است، نماهایی از نمونه اولیه پاژ به نمایش در آمده و می توان از این ویدیو متوجه شد که خودروی اقتصادی سایپا بر اساس الگوهای طراحی قبلی ساخته شده است. مدیرعامل سایپا طی روزهای گذشته اعلام کرده بود که در پایان سال ۱۴۰۲، خودروی اقتصادی پاژ به خط تولید می رود.


رونمایی پاژ 

پاژ همان هاچ بک اقتصادی است که طی یک پروژه مشترک با ایران خودرو، بر مبنای رنو کویید طراحی شده و قرار است تا ایران خودرو و سایپا هر کدام محصول اقتصادی خود را روی این پلتفرم معرفی کنند. پاژ یک هاچ بک اقتصادی کلاس A است که با هدف ارائه یک خودروی ارزان قیمت به بازار می آید. این خودرو بر اساس پلتفرم رنو کویید طراحی شده و از نظر ابعاد و اندازه در محدوده پراید هاچ بک (سایپا ۱۱۱) قرار می گیرد. پاژ را می توان یک هاچ بک شهری دانست که شاید آنچنان برای ترددهای طولانی و بین شهری مناسب نباشد و صرفاً می تواند تا نیازهای اولیه از خودرو را برای مشتریان بر طرف کند. با توجه به اطلاعاتی که سایپا اعلام کرده است، پاژ در زمستان ۱۴۰۲ وارد خط تولید می شود.


معنی " پاژ"

پاژ نام زادگاه حکیم «ابوالقاسم فردوسی»، شاعر حماسه سرای ایرانی است و نام روستایی واقع در تقاطع جاده «کارده »به «کلات نادری» و ۱۵ کیلومتری شمال شهر «مشهد» است. در میانه روستای پاژ و در ۷۰۰ متری شمال غرب آن دو تپه باستانی به چشم می خورد که به آثار و بقایای پاژ قدیم مربوط هستند و موید پیشینه تاریخی این منطقه در سده های نخستین پس از اسلام تا قرن نهم و دهم هجری است.


مشخصات فنی خودروی مدرن اقتصادی پاژ

پاژ قرار است تا با یک پیشرانه تا با پیشرانه یک لیتری سه سیلندر تنفس طبیعی به بازار بیاید. این پیشرانه ۷۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۰۰ نیوتن متر تولید می کند و جعبه دنده ۵ سرعته دستی، توان را به چرخ های جلوی پاژ می رساند. پیشرانه یک لیتری پاژ احتمالاً همان موتور ۳F0N ایران خودرو است که ۱۰۴۸ سی سی حجم دارد و چیدمان سه سیلندر و ۱۲ سوپاپ برای آن در نظر گرفته شده است. استاندارد آلایندگی پیشرانه پاژ یورو ۶ خواهد بود و می تواند در این هاچ بک اقتصادی که وزن کمتر از یک تن را دارد، مصرف سوخت بهینه حدود ۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر را ثبت کند.

سایپا پاژ دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب برابر با ۳۸۰۰، ۱۵۹۰ و ۱۴۹۰ میلی متر بوده و فاصله محوری آن هم ۲۴۳۰ میلی متر اعلام شده است.



امکانات خودروی مدرن اقتصادی  سایپا

پاژ یک خودروی اقتصادی است و نباید توقع امکانات خاصی را از آن داشت. اما آن طور که گفته می شود این هاچ بک اقتصادی سایپا بر اساس استانداردهای ۸۵ گانه تولید خواهد شد. برای همین می توان گفت که این خودرو به دو کیسه هوا، ترمز ABS، EBD، BA، سنسور فشار باد تایرها، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، فرمان کمکی برقی، نمایشگر لمسی، جلو آمپر دیجیتال و… مجهز خواهد بود.


ودر آخر شما رو دعوت می کنم به تیزر معرفی خودروی پاژ :