مدیرعامل سایپا در آخرین اظهار نظر خود مدعی شد که اگر برخی از استانداردهای غیرضروری سازمان استاندارد برداشته شود قیمت خودرو کاهش خواهد یافت. به گفته مدیرعامل جدید سایپا: «در حالی که خودروسازان ملزم به رعایت این سطح از استانداردها می‌شوند، 70 درصد خودروهایی که در سطح کشور تردد دارند، یورو2 و کاربراتوری هستند، در چنین شرایطی تولید خودروی یورو 5 چرا باید الزامی باشد؟»

این صحبت‌های عجیب در شرایطی مطرح می‌شود که دلیل وجود خودروهای قدیمی و کاربراتوری در کشور٬ اتفاقا عملکرد ضعیف و تکیه خودروسازان بر تکنولوژی‌های قدیمی در دهه قبلی است که حالا نتایج خود را به شکل هوای آلوده کلان شهرها و تحمیل هزاران میلیارد تومان هزینه به سلامتی شهروندان نشان می‌دهد اما گویا خودروسازان همین نقطه ضعف را به دستاویزی برای ادامه بر رویه غلط قبلی خود قرار داده‌اند.

گفته می‌شود در راستای گفته‌های اخیر مدیرعامل سایپا حتی وزارت صمت در حال گفتگو با سازمان استاندارد است تا تعدادی از استانداردهای 85 گانه غیرضروری برداشته شود.

خودروسازان مدعی هستند که اگر الزامات غیرضروری از روی آن‌ها برداشته شود تولید خودرو اقتصادی‌تر شده و همین موضوع در نهایت سبب کاهش قیمت و افزایش کیفیت محصولات تولیدی آن‌ها خواهد شد.

تیموری در این خصوص در برنامه تلویزیونی «تهران ۲۰» گفت: «یکی از موضوعات اثرگذار در حوزه قیمت بالای خودرو، الزام به رعایت استانداردهای 85 گانه است که این امر باعث شده به طور متوسط ‌هزار و 450 یورو به قیمت خودرو اضافه شود. در حالی که خودروسازان ملزم به رعایت این سطح از استانداردها می‌شوند، 70 درصد خودروهایی که در سطح کشور تردد دارند، یورو2 و کاربراتوری هستند، در چنین شرایطی تولید خودروی یورو5 چرا باید الزامی باشد؟»

وی در این خصوص توضیح داد: «تولید اقتصادی زمانی حاصل خواهد شد که حداقل روزانه 1500 دستگاه خودرو تولید شود. کوئیک و شاهین به جهت دیدگاه فنی، اقتصادی و کیفی شرایط مناسب‌تری برای تولید اقتصادی دارند. پس از این خودروها به سراغ سایر محصولات سایپا نیز خواهیم رفت.»

مدیرعامل سایپا اظهار کرد: «برای آنکه کیفیت و قیمت خودرو مناسب و در ‌شأن مردم باشد، باید موضوع تولید اقتصادی خودروها با جدیت دنبال شود، به‌گونه‌‌‌ای که در یک تا دو خودرو که شرایط بهتری داریم، تولید انبوه صورت گیرد.»


ایران‌خودرو و سایپا خودرو مشترک تولید خواهند کرد؟

مدیرعامل سایپا مدعی است که اگر به صورت مشترک با ایران‌خودرو بر روی تولید یک خودرو سرمایه‌گذاری کنند با توجه به پتانسیل‌های طرفین محصول نهایی تولیدی اقتصادی خواهد داشت. تولیدی که کاهش قیمت و افزایش کیفیت را با خود به همراه دارد.

تیموری در این خصوص گفت: «سایپا و ایران‌خودرو می‌توانند نزدیک به 50 درصد قطعات یک خودرو را با استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر تولید کنند و در چنین شرایطی است که تولید اقتصادی خودروها حاصل خواهد شد.»

وی در انتها با اشاره به مبحث واردات خودرو و چرایی برخی مخالفت‌ها تصریح کرد: «گروه خودروسازی سایپا موافق واردات خودرو است و از این موضوع استقبال می‌کند، اگر واردات خودرو آزاد شود به طور قطع مجموعه سایپا نیز واردات برای مونتاژ برخی محصولات خارجی را در دستور کار قرار خواهد داد.»